Moda Yönetimi
MODA YÖNETİMİ |
TYT |
Genel Bilgiler
Moda Yönetimi Bölümü’nde öğrenciler, modayı genel bilgilerle ve uygulamalarla değil ekonomik yönüyle öğrenecek.
Öğrenciler bu bölümde, moda pazarlamasının stratejisi, iletişimi ve yönetimi derslerini alırken, sektörün perakende matematiğini, deneysel pazarlamayı, ürün planlanmasını, tedarik zincirini, lojistiği, mağaza yönetimini, satın almayı, finansı ve en önemlisi çeşitli moda kültürleri eğitimini alarak eğitimlerini pekiştirir.
PROGRAMIN AMACI
Tekstil ve moda alanında, kamu ve özel sektörün teknik eleman ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip kalifiye elemanlar yetiştirmektir.
Program süresince öğrencilerin tüm teorik eğitimleri uygulamalı eğitimler ile zenginleştirilmiştir. Öğrendiklerini kapsamlı bir şekilde uygulayabilecekleri mezuniyet projeleri ve stajlarla bilgilerini teoriden pratiğe dönüştürecekleri eğitim sürecinin yanı sıra, öğrencilerin mesleki hayatlarında ihtiyaç duyacakları bilgisayar programlarını ve mesleki yabancı dil bilgisini en gelişmiş teknoloji ve alanında uzman eğitim kadrosu ile vermektedir.
Eğitimine devam etmek isteyen mezunlarımız ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.
Moda yönetimi programında “Mass” ve lüks pazarların müşteri davranışları incelenir bu pazarların analizleri yapılır. Programda müşteri davranışları, moda kültürü, markalaşma ve pazarlama analizi, lüks Pazar dinamikleri, Mass sektör dinamikleri, Markalar ve perakende anlatımları yapılır.
KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?
TYT puan türünden 150,000 ve üzeri puan alan kişiler bu programa yerleştirilebilmektedirler. Meslek yüksekokulumuz mesleki ve teknik eğitim bölgesinde bulunduğundan ilgili meslek liselerinden mezun olan öğrenciler sınavsız geçiş hakkından yararlanarak ÖSYM tarafından yerleştirildikleri takdirde meslek yüksekokulumuz öğrencisi olmaya hak kazanırlar.
ÖSYM tarafından yapılan yerleştirilmelerde öncelik hakkı sınavsız geçiş hakkından yararlanan öğrencilere tanınmakta olup, boş kalan kontenjanlara YGS sınavına girerek o yıl belirlenen taban puan barajını aşan öğrenciler ÖSYM tarafından yerleştirilirler.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc